Culturale 2018

Proefles Song & Dance

Boxtel Zingt

“Boxtel Zingt”, het meezing spektakel tijdens Koningsdag! Uren lekker meezingen onder bezielende leiding van Dorien Habraken en Kees Berkelmans aangevuld door verschillende koren uit de regio. Daarnaast wordt iedereen op de markt in Boxtel getrakteerd op spetterende gastoptredens.

Deze avond is onderdeel van het Oranje Festival Boxtel. Wij beginnen stipt om 19.30 uur. Jij komt toch ook!

Voor meer informatie check:
www.boxteloranjefestival.wixsite.com/boxtelzingt

Limuscene Live

Ieder jaar op Eerste Pinksterdag staat het Concordiapark in Liempde in het teken van Limuscene. Er wordt een podium geboden aan bands die een binding hebben met Liempde en/of Boxtel. Een kleinschalig, sfeervol festival waar vele muziekstijlen elkaar ontmoeten.

Ieder jaar lijkt een stralend zonnetje het evenement weer te vinden. Daardoor is Limuscene ook het uitgelezen evenement om de omliggende terrassen te bezoeken. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten. Er is een springkussen, een zweefmolen en een draaimolen. Daarnaast kunnen ze ook geschminkt worden. Het is een leuke middag voor jong en oud!

Boek&Bal en Podiumtoppers

Het enige echte Boxtelse Boekenbal!

Geniet dit jaar wederom van een feestelijke avond vol muziek, theater, beeldende kunst en andere verrassingen aan het einde van de boekenweek. Dit jaar met het thema ‘Natuur’. Boek&Bal biedt een podium aan woordkunstenaars en talenten uit Boxtel en omgeving. De jonge Bossche schrijver Lucas de Waard wordt geïnterviewd door Tet van der Donk.

De DichtSlamRappers Coen Cornelis en Tom Driesen worden uitgedaagd tot een ‘battle’. Andrea Kriegl maakt met het publiek een gedicht.  Nantsje Vonk exposeert werk geinspireerd op de natuur  Jan de Hoogh maakt een beeldende installatie. Studenten van de Theateropleiding van het Koning Willem I College geven interactieve optredens.

 Muzikale optredens zijn er onder meer van singer songwriters en PodiumToppers Stijn Charpentier en Sara & Floyd. De feestelijke afsluiting is met livemuziek door de Stripe Big Band.

Gratis proeflessen

Voorafgaand aan de nieuwe cursussen bieden wij de gelegenheid om deel te nemen aan een gratis proefles. Kom gezellig een les volgen.

18.00u – 18.45u Kinder Musicalzangklas
18.50u – 19.35u Zangklas
19.45u – 20.30u Theaterklas

Muziektheaterstuk Tienertoer

Zondag 21 januari is het zo ver: muziektheaterstuk Tienertoer! De uitvoering van Talent Factory over een muzikale reis door Nederland. De Talentenklas en Zangklas zullen schitteren in dit stuk. Kom jij ook kijken?

Het stuk zal gespeeld worden in Muziekhuis Boxtel. Vanaf 13.30u gaan de deuren open en om 14.00u start de show. Kaartjes zijn te koop voor €5,00 en te bestellen via info@talentfactory.nl.

Start Zangklas

Hoe leuk is het om uit volle borst mee te zingen met de allerleukste liedjes op de radio, tv en internet. Alleen zijn sommige noten misschien lastig te halen en je stem wordt na een tijdje hees. Om je stem verder te ontwikkelen en beter te kunnen gaan zingen, hebben wij een zangklas. Doe ook mee!

Concert Joia Rath & Iris Penning

In een duo-voorstelling met Joia Path speelt Iris Pennings een deel uit haar programma “Mag ik iets vragen?”. Voor de pauze heet Iris het publiek welkom in haar hersenkroeg. Poëtische pop, gedachtenflarden, observaties en een heleboel vragen. Samen met multi-instrumentalist Jorick Bronius vertelt Iris over haar dagelijks bestaan. Ze zoekt de grens op tussen spoken word, theater en muziek in deze steeds veranderende voorstelling. Nieuw en oud werk komt voorbij. Iris Penning stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland, in Paradiso, en deed mee aan de Popronde. Onlangs deelde zij het podium met Spinvis. Haar nieuwe plaat, “Spreken met Suiker” werd lovend ontvangen door o.a. muziektijdschrift OOR.

Na de pauze brengt Joia Rath met haar opvallend stemgeluid en met volle overgave ijzersterke popsongs. Joia Rath is een 22-jarige singer-songwriter uit Boxtel en inmiddels woonachtig in Rotterdam. Ze studeert momenteel aan de Codarts Popacademy in Rotterdam. Joia is tevens de frontvrouw van haar gelijknamige band en maakt daarmee intieme alternatieve popmuziek met expressieve kleinkunst invloeden. Joia is al ruim 12 jaar bezig met zang en laatste vier jaar schrijft en componeert ze haar eigen werk. Denk hierbij aan gevoelige songs op de piano en gitaar met een rauw randje. Grote inspiratiebronnen zijn o.a. Jeff Buckley, Joni Mitchell en Amy Winehouse. Haar muziek is het beste te omschrijven als een samensmelting van Ane Brun, Wende Snijders, Patrick Watson en Lianne La Havas. In mei 2014 bracht ze haar eerste single met bijbehorende clip uit, genaamd Midnight Dinner. Een mooie en dynamische ballad van pure kwaliteit.

Proefles Talentenklas ‘Tienertoer’

Nieuwsgierig naar de Talentenklas? Kom een kijkje nemen tijdens de proefles.